1 Ekim 2010 Cuma

Yeşil renkle dekorasyon

Yeşil doğanın rengi,baharı,taze yaprakları anımsatır.Bu sakinleştirici ve canlandırıcı renk,banyolar ve spa sağlık merkezlerinde idealdir.Yeşilin koyu tonları resmiyeti simgelese de,klasik çalışma odası,salon ve yemek odalarında seçkin bir hava yaratır.
Yeşil renk, rahatlatıcı ve canlandırı etkisi nedeniyle genellikle spa sağlık merkezlerinde kullanılır.Limon yeşili enerji vermek  ve canlandırı bir etki yaratmak için kullanılırken,nane yeşilini rahatlatıcı ve dinlendirici bir atmosfer yaratmak için kullanabilirsiniz.Yeşil çalışma,oturma odası,banyo,koridor için ideal bir renktir.Yeşil rengi çok seviyorsanız evinizin herhangi bir yerinde de kullanabilirsiniz.
Yeşille uyumlu renkler.. Uyumlu bir renk şeması yaratmak için yeşili, renk çarkında bitişik renklerle kombinleyin. örneğin, elma yeşiliyle birlikte şişe yeşili,turkuaz ve koyu mavi.Diğer taraftan limon yeşili(lime),terrakota ve hardal sarısı da yeşille uyumlu renkler arasındadır.
Dekorasyonda uyum istiyorsanız bütün renkleri eşit ölçüde kullanmayın.Parlak(canlı)renkleri,canlandırıcı etki sağlamak amacıyla kullanın.Eğer duvar kağıdı ve desenli kumaşlarda kullanmak isterseniz,bambu ve botanik desenler kullanmayı deneyin.Yine uyumlu geometrik desenleri de kullanabilirsiniz.
Yeşile zıt renkler.Yeşilin, modern ve çoşkulu kullanımı için, yeşile zıt renkleri kullanabilirsiniz.Limon yeşiliyle mor,çimen yeşiliyle kırmızı,nane yeşiliyle pembe tonlarını kullanarak renk etkisini güçlendirebilirsiniz.




Yeşil kullanarak tonlama.Sakinleştirici ve monokromatik renk düzeni için aynı rengin üç tonunu tercih edin.Beyaz renk katılarak renk tonları açılabilir.Yün bir örtü,ipek perde veya kadife yastıkla farklı dokularla tonlama yapabilirsiniz.
Çalışma odası ve misafir odası gibi mekanlarda yeşilin sakinleştirici etkisinden yararlanabilirsiniz. Bej halı ve beyaz tavan uygulamalarıyla mekanı olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz.Taze kesme çiçek veya yapraklı ev bitkileriyle dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.


4 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Hepside cok hostu,sabah sabah ne iyi oldu,hava kapali ve biraz karanlik,iyiki varsiniz...

Sevgiler.

DEKORASYON BİLGİLERİ dedi ki...

Bir Terazi kızı,Siz de iyi ki varsınız.Sevgiler.Aida

Başak dedi ki...

Yeşilin güzelliği ve dinlendiriciliği ancak bu kadar güzel birleşebilir. Sevgiler.

DEKORASYON BİLGİLERİ dedi ki...

Başak;teşekkürler,Sevgiler.Aida